Wednesday, June 15, 2011

perihal androgynous




manusia macam macam sekarang.. semakin lame semakin hebat
walaupon dengan fitrah yang telah diberikan.. namun manusia mane penah puas.. am i rite???
aku pon tak penah puas dgn makanan.. makanan lagi tak de bende lain ke haku nih??

ehem ehem jgn mention tentang makanan sy tgh diet =_= OMG

Penah tak tgk lelaki menyerupai perempuan dan perempuan menyerupai lelaki???
erm i mean bukan nyah.. bukan pondan or pengkid..

but but but the real man is like woman.. erm man jadi woman, kejap woman jadi man..
then jadi woman then jadi man.. aargggghhhh konpius konpius!!

let me tell the stories.. this is the fact and becomes one of the big deal mostly in fashion world!!
kelas aku nak cite pasal fashion world!!

dengan menjadi androgynous anda boleh buat duit dgn banyak and famous!!!!
yang penting badan kau kene lah betol betol man and woman..
aku mampu??? hell no..

mane nak letak bulu-badan-disegenap-inci-tubuh-badan???
then dada yang bagai bukit bukau mane nak sorok..??
ok over sgt disitu!! =_=
hahhaha

owh lupe pipi bagai biji selasih dah kembang semangkuk.
ok lagi penipu!!
hahaha

"Andro" means MAN and "Gyn" means woman
those are word that came from Greek word

there are 10 famous androgyny models

They are:

1. STELLA TENNANT


die ni woman.. she is can swing both woman and man or more to boyish..
seee the picture..
different kan!!



the boyish one


2. MARCEL CASTENMILLER

die ni lelaki Kanada yang supper hot!!
kejap kejap nampak mcm lelaki kejap kejap mcm perempuan!!!
die boleh keeps both features in same time..
gile ah!!!





woman sgt muke tuh kan!!


3. ANDREJ PEJIC

Laki ni memg super cantek!! seriously hahhaha

tgk mcm Cindy Crawford punyer tahi lalat pulekk...
die ni mix Serbian-Australian.. maybe itu lah faktor kecantikan kehenseman die kot

kat runway dua dua die bolot.. kejap pakai baju laki kejap pakai baju perempuan.
untunglaaaa..
hhahahha





4. AN OOST


ade orang kate muke die mcm Marcel Castenmiller kat atas tu hah..
die ni perempuan.. muke nak jejantans jugekkk

5. AMANDA MOORE


ni lagi muke nak jantan habeess..

6. JENNY SHIMIZU

perempuan ni pulak lesbo.. muke jantan lah jugak..
die terkenal dengan as lesbo lover kepada Angelina Jolie
die juge actress and model


siap tayang nipple tuh :P
hahhaha bongek

7. KRISTEN MCMENAMY

die ni dah tua.. 45 tahun sudah tapi gigih gile nak modelling kan..



and suke photoshoot pelik pelik






8. MARTIN COHN


lelaki ni part time model.. and muke die women sangaaaaatt!!!
preetty boys..

siap jalan runway tuh.. cutting body perfect jer..



kantoi tgn berbulu.. huhuhuh



wajah kejantanan :P


kau mampu nak bersosialita dengan high heels yg betol2 high ni??
macam macam mereka nih


9. ELEONORA BOSE



She is the Spanish model..
and she looklike David Bowie kan??



10. LEA T.



He is a Brazillian model.. and he is a transgender..
die jadi famous lepas buat ads for Givenchy Fall 2010 campaign
tak boleh belah kan muke.. bibir tuh.. mengancam!!


haa mane satu Lea?? yang pinky hair tuh la..


She is ranked 42nd on the Top 50 Models Women List by models.com




kau mampu nyah??? hahahhaha


macam macam orang ade sekarang.. tak kira lah kau sape pon..
passion aku tetap fashion!!! i just love fashion!!
fabrics, style, model, less is more, cutting, quality, technique
the designer and macam macam lah!!!

chill!!! :P

2 comments:

eszy said...

omaijii..cmni pon ada..thanx baru tau..owh baru aku ingt slama ni ko dgn jafni ada tgk org catwalk pastu check sama ada model tu ada telo atau x kn..sbb ni la ye??

Ikmal Arif Azami said...

mcm ner nak check telo??
gile kotor doe!!

tak la.. kitorg tgk tu kan praktis runway.. kalau yg laki pon dah mcm perempuan tak de maknenyer nak check telo ke hape.. kite ingat memg perempuan betol.. lain lah memg sah sah lelaki.. gedabak jer telonyer pon :P