Thursday, June 16, 2011

kehidupan seorang penganggur terhormat bakal berakhir??


eceh tajuk mcam nak kenekan diri sendiri jer =_=

ye aku tau aku tak keje mcm kau sekarang yang busy-gile-susah-nak-jumpe
eceh mentang mentang cuti panjang lah gile sebelum nak masuk degree nih

i know most of my friend ade yang do part time kat Speedmart, Mc donald or any fast food outlet, work as a cashier in any store and so on..

malas nak ckp lebih sebab aku penganggur yang menghormatkan diri sendiri
ade mcm tu??

dlm pada aku berehat pjg ni sebenarnye memg aku teringin nak kerja bekerja sambil tunggu kemasukan degree kan.. tapi entah mcm ne tak kerja kerja puleekkk..
hhahhahah

yela kawn i ade ajak cr keje then i ckp tgh malas hape sume
lastly diri ini kaku di perbaringan atas katil sambil mengadap laptop menulis warkah ini..
WAH GITTEWW kan..

tak tau nape aku tak keje2.. eceh padahal memg malas..
i prefer helping my mum kat rumah..
do domestic chores.. amek adik hantar adik ke sekolah..
yela semenjak adik perempuan yang bawah aku baru masuk belajar kat KUIM tuh
nampak nyer isi rumah makin berkurang.. makanya my mum tinggal lah sorang...
so ade aku tak la ibu kesepian..
*eceh isi rumah bagai mcm Ekonomi Asas tingkatan 5 youuu..

and i rase ok gak tolong tolong kat rumah ape patot.. meringan kan beban sekejap kan..
lagi pon dpt lah mengecilkan badan yang gabak nih..
HELLO DUNIA SAYA DAH AJIN BERSENAM ATAS treadmill ya!!!
eceh padahal br beberapa hari..

saya tak tahan dengan berat bdan saya!!!

ok kembali ke topik yer.. lain nak cite lain pulekk terkeluar..
alang alang tengah free ni.. i mean kat umah jer nih.. i ingat nak buat service lah..

service that i mean here is i want to cater service for wedding function, birthday or any event..
in addition, i also want to selling some pastry item!!!

service for wedding basically is all about fruit carving.. whether want to create a bouquet of fruit carving or any thing.. depends korang lah nak buat mcm ner.. discussion is must..

last month i do a fruit carving for my friend... she ask me to do for her cousin's wedding..
luckily all peoples who attend the function said that my work is beautiful!!!
this is my first time okeyh!! i've no guts!!!
so after all i got my guts the i do plan this kind of business!!


then for the pastry item is more like Cupcakes or Cake Pops!!!!
did you know cake pops??? ala yang mcm kat starbucks tuhhh..

this two cakes boleh la buat untuk doorgift or what ever .. trust me it is very cute!!!






ukiran name pengantin kat atas buah tembikai :P



tembikai ni di warnekan dengan pewarna makanan nak nampak lebih menyerlah sikit..
if not dull..



for that wedding actually ade tiga buah 2 tembikai dan 1 betik.
but i lupe nak take picture..

ni just single carving..

sebagai contoh nak set mcm ni lah.
like a bouquet..
but this is an example.. ni time competition Penang Beach Carnival tahun lepas..
Johan yer... :P















ni antare contoh cake pops yang i amek dr website BAKERELLA.COM
Lebih kurang mcm ni yang i akan buat..
for gift maybe akan dibungkus ade ribbon ar tag something
depends what you guys want.. :P


this is my early plan to making a business going the reality..
hope i got support from u guys..
for any inquiries please do drop comment
and i will give you any brief.. :P

thaks yaw!!!
do support me!!

3 comments:

eszy said...

aku sgt support weyh!! nak join!!

Ikmal Arif Azami said...

moh le abe kite bergabung tenaga!!!
hang pon penganggur jugak ker???

aboyandnick said...

Ok hari ni kami akan kongsikan anda mengenai
"sejarah tentang makanan iaitu pai".
pernahkan anda tahu dari mana datangnya pai ini ???
untuk mengetahui dengan lebih lanjut jom kita bersama berkongsi di:
http://dapurbujang-aboyandnick.blogspot.com/2011/06/sejarah-tentang-makanan-pai.html
Persoalan ini harus dirungkai....
jom kita tengok sama2, jangun lupa follow blog kami untuk mengetahui lebih banyak lagi....