Saturday, January 29, 2011

Chris Medina Audition HQ - American Idol 10





this is the real true love :P
makes me cry

Thursday, January 20, 2011

who is NajwaLatif ?? the next YUNA ??



Amboi tajuk entri macam nak pecah panggung ke hape.. konon konon kau nak tarik readers la tuh.. :P

ok!! sudah
who is NajwaLatif.. Currently i do be a blog readers to read other blog...
all of sudden i sangat tertarik dgn entri Cik Epal yang cute tuh pasal si Najwa nih..
haaa sapekah si najwa nih??
famous ker dier??
i think she would famous in someday because she very talented!!!!



SAYA SUKE SAYA SUKE !!!

saya dah terjah youtube die..
banyak lagu dier nyanyi.. and yes i like her :P
ouuucchh..

suare sedap, pandai main gitar, piano and drum..
die kate die paling obsess dgn guitar..
die yang kate i bagi tau jer..
semalam die jumpe i..
ok perasan kau =____=


ok you guys nak tau lagi mendalam sape die???
nak dgr sore dier yg sedap???
nak terjah blog die pon boleh!!!
nah nah nah amek kau :P

NajwaLatif BLOG

NajwaLatif YOUTUBE

NajwaLatif FANPAGE

OWH YE dier berumur 16 tahun yer kawan kawan!!!

YE 16 TAHUN !!!

she is soooo talented :P !!!!

watch this !! i love the way she sing this song :P
enjoy.


Friday, January 14, 2011

Khurafat dan Karak

you guys know.. it's been ages tak pegi tgk movie tau tak..
Langkawi yang boring ni nasib baik lah ade cinema..
walaupon tak banyak cerita..
aku tak tau la mcm ner org langkawi survive..
tak kan lah diorang buat Island Hopping hari hari..
hahahahah

hari ni off day.. ape lagi jalan2 lah..
nak pegi tgk wayang sebab lame dah tak tgk..
decided nak tgk Khurafat..
org kate mcm seram2..
i pon teringin lah nak tgk..

hahhhahahhaha
dalam seram seram tgk pon... kitorg gelak gelak sakan tgk hantu dey...
hahahha

ok lah.. cerita die kire ok lah..
seram tu setakat sound effect and muke hantu hantu yg tak semenggah tuh...
at the end i suke..
sangat touch dan MENGINSAFKAN !!!
baygkan diri yg dikafankan..
dimandikan and dikebumikan..
insaf dan tersentap!!
hahahaha
sentap ker???

owh yer dlm belek belek blog org lain
terjumpe lagi kisah seram yg dihasilkan oleh KRU..
yg bertajuk Karak

nak tgk!! nak tgk!!!!
hamek kau !! ni trailer die..


generous and good ethic

yeah kinda good if all people around the world did apply all the goods ethics everywhere....

like " Aman Dunia "

pasal cakap generous and good ethics ni actually i've been experienced it a few hours ago....
and did sometimes i saw it many times..
but luckily not our races but others foreign practice this...

owh macam nih..
ade korang lepas makan fast food mcm MC Donald ker, KFC ker, Merrybrown ker kat restoran dier you guys angkat dan buang sampah2 yg korang makan ke tong sampah???
ADE? ADE??

YES for them!!!
dah banyak i nampak diorg akan buang sampah bekas diorang makan..
selau kat airport nampak dorang makan then dorang buang..
and now i kat langkawi nampak dorang mkn fast food kat Merrybrown pon...dorang kemas meja and buang sampah bekas dorang makan..

and yes i do practice this also!!!
eh eh eh bukan nak belagak yer!!
tapi tak salahkan kalau kite ikot bende2 yang baik??
ish yang jahat tak yah le ikot..
kome nih.. ikot bende2 baik jerla..

tak kire kat fast food ker...
mane ker..
tak kire mane pon..
amalkan lah.. tak susah kan.. :P

pasal generous pulak.. i tak tau nak kate mcm ner..
i rase tersentuh dgn ape yg seorang pak cik ni buat..
he gave a money dekat budak2 yang ade kat masjid..
i mean he is in his way to go to saf depan..
along his way die akan bagi duit kat budak2 yang die nampak..
i sooooo touch..
hati berkata "baik yer lah pakcik ni, adakah aku akan lakukan perkara yang sama bile tua??"

sometimes good experience will make us realize and will wake up us on what happen..
ikot kan ape yang baik,
yang tak baik di jauh jauh kan lah yer..
renung2 kan lah..

owh yer saya suke beli barang tanpa meminta plastic bag!!!
i mean setakat beli keropok or mineral water 2 3 baik tak yah plastic bag..
ini kerana saya semangat hijau!!!
hahahhahahahaha :P:P:P

Thursday, January 13, 2011

now i know who she is

yeay tomorrow my off day..
get release all the stress and forget for a while about work
i plan want to sleep late because miss gile nak online!!!
hahahaha
gedik kau

then terjumpe pulak macam macam magazine kat dlm umah nih..
banyak gile majalah mastika..
walaupon takot nak bukak satu demi satu helaian..
aku gagah kan jugak
*hampeh penakot gile*

yela majalah tu kan suke cerita pasal hantu la, kene rasuk la, kene santau la
aku ni penakot tapi suke tgk cerita cerita hantu nih..
dah dah...

pasal keajaiban pulak.. nak cite nih..
nak cite pasal budak kecik ni..
yang comel nih...
ala budak nih..
i rase u guys mesti penah dgr lagu dier

mule mule i dgr lagu dier mcm " lagu ape nih?? comel jer suare.. sedap jugak. tapi yang nyanyi ni??

i have no idea sape yg tau sape yg nyanyi lagu tuh.. betol betol tak tau..
setelah sekian lame finally baru i tau yg name die Cleopatra Stratan..

tahu tak yang si kecil ni sangat WOW !!!!!!
Time umur die tiga tahun die dah menjadi penyanyi profesional !!!

kau ade?? die hebat !!!!
siap ade album yg berjudul Le Varsta De Trei Ani lagi..
lagi aku tak mampu..

bukan tu jer..
die jugak penah menang award kat MTV Award sebagai artis termuda dan lagu paling hits!!!







ni la lagu yg i ckp tuh..
mesti korang penah dgr kan?? :P





haaaa.. ni video doe yg aku rase comel gile!!!

eh bukan aku yg comel tapi budak nih la =_=

Thursday, January 6, 2011

big lust for the huge eater



yeah aku suka makan..
i thought that my appetite will loosen up once i came in Langkawi.. tapi hareeemmm..
makin byk makan adela..
a few days earlier YES !!! i kurang mkan tapi makin lame makin byak and non stop..

morning having breakfast kat cafe hotel..
then lunch lagi, then ptg makan lagi sebelum balek..
sampai rumah, taknak duduk diam kat rumah..
gatall nak kuar kaki tu.. :P

kalu dah kuar online online lepak lepak..
mesti makn..
then sebelum balek rumah makan lagi

tetibe *eh macam teringin kunyah keropok la*
makan lagi..
and until i posting this i tengah makan keropok yang baru beli td =__=

memang tak boleh kurus..!!
lalallaalalala

sape tak happy kalu makan?? bg tau saya..
maybe aku byk berjalan kaki kot kat Langkawi ni..
ecececececceh nak cover tak bertempat..

padahal memg kuat makan!!
yela kuat makan :P

gemokkah aku??

kawan aku tgk gambar aku yg ni die kate
" eh ikmal makin berisi kau yer "





=________=

i cakap memg berisi pon..
dah lame dah..

anda pula ??

Malaysian University English Test


ya that's stand for MUET !!!


Today the result is coming out !!

am I nervous?? sure yeah..


walaupon aku bukan mat salleh atau mat salleh celup aku tetap

perasan yg aku mat salleh =__=

hhahahahha


susah wey MUET last year ..

seriuosly !! *sambil muke buat serius*


speaking test : erm boleh la manage

writing : boleh la

listening : susah wei.. the sounds kinda accent pekat..


tak tau la diorg record gune mat salleh mane ntah :P


and i'm blessed.. i got BAND 3...

Aku pon tak tau pasal band band ni

selain ADA BAND, AMUK BAND, owh ye BAND 10 juga !!!

hahahhahaha


kire ya ampun syukur sangat !!!

sekurangnyer dapat la nak sambung degree in Fashion !!

eh eh tak ..

bukan fashion bukan !!!

mampus kalau mak aku tau aku nak amek fashion :P


talking about degree matter, i have no idea which is good for me..

dalam hotak ni terpikir fashion, kejap rase terpikir *owh kulinari memang untuk kau*

tapi tak sure lah!!!!


maybe i need to do some research about this !!

mase depan ni wei bukan untuk main main!!!

*eh yg korang jgn gelak, i serius nih*


komited konon !!

hahahaha


yeah i'm serious..

kang in future nak makan ape??? anak bini??

hahahhahah


maybe i need to refer to those who expert in this thingy or look up for any suggestion in other education institutional web.

hhuuhhuu


looking forward about this :)


help me people :P

till then

Tuesday, January 4, 2011

back to school



yeah schooling session starts and WELCOME BACK TO SCHOOL adik-adik !!!

adik adik i kat umah tu jgn nak malas2 pegi sekolah yer..
blajar rajin-rajin and jadi macm i..
eh kau layak jd role model??
ececece
nak jugak merase..

story about schooling, my heart so touched about adik Fazlinda.
the acid attack victim by her father..
yeah HER FATHER !!!

tergamak seorang ayah buat anak die mcm tuh..
habis rosak muke die dan sehingga org sekeliling gelarkan die sebgai hantu..
if i in my shoes mybe i could stand like her..
and even before this she don't want go to school because people like to tease her about her face..

and now he got a brave and spirit to continue her studies..
dan lebih terkesan dihati die sanggup skip the breakfast supaya tak terlambat untuk pergi ke sekolah..
how touched is that !!!
i tak pon macm tu dulu..

die juga mendapat semngat dan dorongan from her classmate..
kawn beliau juga akan menindas sape2 yg try to tease on her..
semngat setiakawn!!!

if i'm in her shoes maybe i could not stand like her...
you such a brave and strong young girl !!!
atas ape yg berlaku she still want to study..
i know its hurt..


hope she will be somebody in future..



prays and love for you :)

the new year vid gedik !!

video

ya ampun..
lembab nyer nak upload another one vids!!!
tunggu jela guys..

ngeeee :P

Monday, January 3, 2011

tahun baru azam baru !!!



ahaaa Happy New Year everyone !!!
sudah masuk hari yang ketiga pon hari ni..
macam org kate bile tahun baru jer sume nak azam baru
tapi kadang-kadang kan ade ke azam tu???

peru ke nak tukar setiap kali masuk tahun baru..
this is just random thingy yer jangan nak tersentap sentap ngan aku plak korang yer
hahhahahha :P :P

actually aku pon tak de lah azam sangat sebenarnyer..
just think about new year, so maybe we want to manage the new chapter of our life
yg keruh keruh tu kite buang la.. jadikan jernih dengan jadi yang lebih baik..


sebenarnye tak perlulah tunggu hujung hujung tahun nak berubah
kalu boleh berubah lah jadi yg lebih baik setiap mase =_=

AKU MACAM CAKAP DEPAN CERMIN JER~~~
ahahahaahhaha

bongek gile :P

owh yeah cakap pasal sambutan tahun baru, aku mcm bese memang lah tak pernah sambutkan..
ececececc
tapi memg betol !!! tak penah la nak sambut sambut
just selalu tgk tv yg ade konsert2 tu jer..
tgk bunge api pon kat tv
hahhahahahah

and surprisingly I sambut kat The Westin Langkawi !!!

seronok sangat !! excited sampai keje dr pagi sampai 1 pagi esok
hahhahahha

ade firework for 3 minutes!!! live band, tiger show, and many more..
owh ABAIKAN yg tiger show yer~~~ tapi memg ade =_=

and yeah this is my first time sambut.. just for fun bukan ape pon :P
tapi tak sedar diri dok joget2 kat pool side bersame mat salleh mat salleh :P
hahhaahah




suasana dinner new year eve di ballroom Westin Langkawi :P




suasana kat pool side macam ade konsert Jom Heboh :P
hahahahaha
tapi hebat sikit lah :P


korang beronggeng sakan gamaknyer~~

ade video firework tapi later on i post okeyh!!
ok mau tdo keje pagi esok !!!
bagaimana new year eve anda????

sehebat kami di Westin??
terus jadi warge westin tau :P

nak upload video tapi lembab !!!
next post yer :P

Saturday, January 1, 2011

new ear eve

have a great 2011 guys!!!!

i got a story about my new year celebration..
waiting for that yaw !!