Sunday, June 26, 2011

HEAD TO IPOH AND PENANG !!!

Thursday, June 23, 2011

wanna meet MAMA JUDAS ??


maybe this is the only chance people!!!


WIN AN ALL EXPENSE PAID TRIP TO CATCH LADY GAGA LIVE IN...

It’s a secret rendezvous!


Does that tickle your curiosity? Fill up your details and remember to share them to your friends!


"Don't be a drag, just be a queen"


JUST CLICK ABOVE!! MAKE YOUR DREAMS COME TRUE!!



perihal Hari Raya



tuuuuu diaaaa puase tak ganti lagi ade hati nak cite pasal raye kan...???
eh tak tak tak saya takde tinggal pose yer
maksud i puase pong dok lagi ade hati nak cite pasal raye bagai kan
hehehehe

tak sabar nak menikmati puase yang bakal menjelma..
antare mase mase yang nak merehatkan mesin badan ni ha
exhausted sudah melayan makanan lagi lagi org yg mcam i ni haaa

paaaaaaaaaaaantaaaaaaaaaaanng nampak makanan huh!!

kadang kadang bulan pose juge menguji kreativiti si ibu untuk menghidangkan juadah buke pose.. ngaahhahahaha.. si ibu mesti pening nak berbuka dgn ape kan..

actually i nak cite pasal baju raye..
most crucial part is nak pegi beli bj raye.. saye penah very last minute br nak beli...
esok nak raye.. then penat lah konon ape sume kemas bru terhegeh2 nak cr baju ni haa..
then try bj jer.. suar tak try sgt. just masuk separuh.. dlm hati kate

" owh muat lah ni "

padahal perut berlipat lipat
last last pakai baju lame ayah!! hahhaha

ni kes malas nak fitting bj.. i suke mcm tuh jer
hahahah

padahal benci tgk cermin atas kegemukan melampau..
okeyh ini sgt over tauuu!!

baju yg di beli tuh i bg cousin i!!!

so untuk tahun nih i dah prepare siap siap..
siap pegi tempah sendiri lagi.. selalu dgn ibu now pegi sendiri
eceh...


so i decide nak buat baju macm Ashraff Muslim ketika die bertunang!!
ade draping pleated kat dada...
feeling feeling ashraff muslim lah gamaknyer raye nih






baju nih stahu i Ezuwan Ismail yg buat..

tapi i tak lah tempah kat Ezuwan i tempah kat Cik Kiah Tukang Jahit jer..
tapi chinese punye maaa.. ishh susah susah.. aunty cine lah!!
tahun ni sepasang jer.. selalu dua pasang..
malas nak byk byk.. tu yang buat fashion sikit kat bj melayu tuh..

tak nak lah di takuk lame kan * berfalsafah sgt kan *

baju anda pula bagaimana??

multi-tasking briefcase



much much love this bloody thing..
fold it to be as a clutch
and unfold it to make as a real briefcase!!!

awwwww this is some thing that worth to buy
long term investment yaww
2 in 1!!!











tepuk dada tgk duit poket
memg tak lah kan :P


photos courtesy from: Mymanybags


Tuesday, June 21, 2011


LADIES & GENTLEMEN, START YOUR ENGINES. IT'S TIME TO GO TO HONG KONG!






Did you know that up to 75% engine wear happens at start up?

Stand a chance to win exciting prizes like a trip to HK Disneyland to celebrate your victory & iPad2! HOW TO JOIN THIS???

Here It Is:Come and play the Castrol Magnatec Augmented Reality game on FB and see intelligent molecules cling to the engine's critical parts. Take up the challenge against start-up engine wear with Castrol Magnatec, giving you instant protection from the moment you turn the key! ;)

or just click below


have a nice try ya!!

Saturday, June 18, 2011

currently listen to her

i just wanna share with you guys about this singer which is have a powerful voice.
i don't know whay i do love music.. basically i do love all the thing that related with art..
like Culinary Art??? hahahhahaah music is an Art rite??

more or less there is "ART" word there!! hahahhahha

lemme telling you guys about her..
first of all i reallly love too listen her voice!!! damn very much!!
it is kinda listen old song with old voice.. i mean it is very unique, evergreen..
country music or what not.. i dunnow how to describe...
i'm not in music thingy!! hahaha.. if about food yes i do!!!

she is ADELE!!

I know now her song is played at most all of radio station in Malaysia!!












much much love her :P

Friday, June 17, 2011

weyyy itu tak halal lah !!

yeah sometimes ape yaang kite makan dan telan kadang kadang kite tak tgk halal haram kan...??
i mean dgn suke-hati-mak-bapak-kite jer makan kan..

bagi yang tau HP SAUCE and TOBASSCO tuh skang dissahkan adalah HARAMMM!!!
JAKIM telang mengesahkannyer dan mendapati bahawa ade kandungan babi celeng!!
eceh jawe kau celeng bagai!!





ni adelah surat yang dinyatakan oleh JAKIM
this picture was uploaded by one of staff hotel that i've been intern before


ni status that the staff posted at Facebook
" PENEMUAN DEOXYRIBONUCLEIC ACID (DNA) BABI DLM PRODUK HP SAUCE & TABASCO PEPPER SAUCE as per JAKIM "


amek kau TABASCO banyak banyak!!
feveret pulekkkk






ni lah HP SAUCE tuh.. ade byk lagi..
basically use for marination..or memerap

euuwwwww!!! aku ni dah lah penah makan bende dua dua tuh!!!
i mean feveret i yang tang tobassco tuh!!!!!
as usual kat hotel, huge restaurant or anywhere mesti ad bende dua ni kan..
lagi lagi aku penah experience keje hotel memang melambak lah bende bende nih


haaaaiiihh kenape lah semua bende memg nak letak intipati babi??
sedap sgt ker?? ishhhh
since im in this industry, i mean the food industry.. actually lard or lemak babi nih memg mempunyai tekstur rase yg berbeza.. lagi lagi kalau nak buat stock..
kalu nak buat brown stock memg kebanyakn chef akan letak lebih tulang babi dan campurkan dgn tulang lembu...

memg ade perbezaan consistency and taste.. this is same goes with any alcohol drinks in food..
memg ade perbezaan rase bile kite letak arak or wine dlm cooking kite..

ini tak lah bermakne i masak dgn bende alah ni..
this is just an experienced from my chef.. he told me the real story that he have been experienced before.. he also taste it..


bukan 2 ni jer.. ade jer brg brg lain yang tak halal kat food industry nih..
jadi dah tau ni kite kene berwaspada berkali ganda...
jgn kau pegi buat air pulekk HP SAUCE tuh..
hehhehehehhe..

renung renungkan dan beramal lah dgn ape yang benar :P

Thursday, June 16, 2011

kehidupan seorang penganggur terhormat bakal berakhir??


eceh tajuk mcam nak kenekan diri sendiri jer =_=

ye aku tau aku tak keje mcm kau sekarang yang busy-gile-susah-nak-jumpe
eceh mentang mentang cuti panjang lah gile sebelum nak masuk degree nih

i know most of my friend ade yang do part time kat Speedmart, Mc donald or any fast food outlet, work as a cashier in any store and so on..

malas nak ckp lebih sebab aku penganggur yang menghormatkan diri sendiri
ade mcm tu??

dlm pada aku berehat pjg ni sebenarnye memg aku teringin nak kerja bekerja sambil tunggu kemasukan degree kan.. tapi entah mcm ne tak kerja kerja puleekkk..
hhahhahah

yela kawn i ade ajak cr keje then i ckp tgh malas hape sume
lastly diri ini kaku di perbaringan atas katil sambil mengadap laptop menulis warkah ini..
WAH GITTEWW kan..

tak tau nape aku tak keje2.. eceh padahal memg malas..
i prefer helping my mum kat rumah..
do domestic chores.. amek adik hantar adik ke sekolah..
yela semenjak adik perempuan yang bawah aku baru masuk belajar kat KUIM tuh
nampak nyer isi rumah makin berkurang.. makanya my mum tinggal lah sorang...
so ade aku tak la ibu kesepian..
*eceh isi rumah bagai mcm Ekonomi Asas tingkatan 5 youuu..

and i rase ok gak tolong tolong kat rumah ape patot.. meringan kan beban sekejap kan..
lagi pon dpt lah mengecilkan badan yang gabak nih..
HELLO DUNIA SAYA DAH AJIN BERSENAM ATAS treadmill ya!!!
eceh padahal br beberapa hari..

saya tak tahan dengan berat bdan saya!!!

ok kembali ke topik yer.. lain nak cite lain pulekk terkeluar..
alang alang tengah free ni.. i mean kat umah jer nih.. i ingat nak buat service lah..

service that i mean here is i want to cater service for wedding function, birthday or any event..
in addition, i also want to selling some pastry item!!!

service for wedding basically is all about fruit carving.. whether want to create a bouquet of fruit carving or any thing.. depends korang lah nak buat mcm ner.. discussion is must..

last month i do a fruit carving for my friend... she ask me to do for her cousin's wedding..
luckily all peoples who attend the function said that my work is beautiful!!!
this is my first time okeyh!! i've no guts!!!
so after all i got my guts the i do plan this kind of business!!


then for the pastry item is more like Cupcakes or Cake Pops!!!!
did you know cake pops??? ala yang mcm kat starbucks tuhhh..

this two cakes boleh la buat untuk doorgift or what ever .. trust me it is very cute!!!






ukiran name pengantin kat atas buah tembikai :P



tembikai ni di warnekan dengan pewarna makanan nak nampak lebih menyerlah sikit..
if not dull..



for that wedding actually ade tiga buah 2 tembikai dan 1 betik.
but i lupe nak take picture..

ni just single carving..

sebagai contoh nak set mcm ni lah.
like a bouquet..
but this is an example.. ni time competition Penang Beach Carnival tahun lepas..
Johan yer... :P















ni antare contoh cake pops yang i amek dr website BAKERELLA.COM
Lebih kurang mcm ni yang i akan buat..
for gift maybe akan dibungkus ade ribbon ar tag something
depends what you guys want.. :P


this is my early plan to making a business going the reality..
hope i got support from u guys..
for any inquiries please do drop comment
and i will give you any brief.. :P

thaks yaw!!!
do support me!!

Wednesday, June 15, 2011

perihal androgynous




manusia macam macam sekarang.. semakin lame semakin hebat
walaupon dengan fitrah yang telah diberikan.. namun manusia mane penah puas.. am i rite???
aku pon tak penah puas dgn makanan.. makanan lagi tak de bende lain ke haku nih??

ehem ehem jgn mention tentang makanan sy tgh diet =_= OMG

Penah tak tgk lelaki menyerupai perempuan dan perempuan menyerupai lelaki???
erm i mean bukan nyah.. bukan pondan or pengkid..

but but but the real man is like woman.. erm man jadi woman, kejap woman jadi man..
then jadi woman then jadi man.. aargggghhhh konpius konpius!!

let me tell the stories.. this is the fact and becomes one of the big deal mostly in fashion world!!
kelas aku nak cite pasal fashion world!!

dengan menjadi androgynous anda boleh buat duit dgn banyak and famous!!!!
yang penting badan kau kene lah betol betol man and woman..
aku mampu??? hell no..

mane nak letak bulu-badan-disegenap-inci-tubuh-badan???
then dada yang bagai bukit bukau mane nak sorok..??
ok over sgt disitu!! =_=
hahhaha

owh lupe pipi bagai biji selasih dah kembang semangkuk.
ok lagi penipu!!
hahaha

"Andro" means MAN and "Gyn" means woman
those are word that came from Greek word

there are 10 famous androgyny models

They are:

1. STELLA TENNANT


die ni woman.. she is can swing both woman and man or more to boyish..
seee the picture..
different kan!!



the boyish one


2. MARCEL CASTENMILLER

die ni lelaki Kanada yang supper hot!!
kejap kejap nampak mcm lelaki kejap kejap mcm perempuan!!!
die boleh keeps both features in same time..
gile ah!!!





woman sgt muke tuh kan!!


3. ANDREJ PEJIC

Laki ni memg super cantek!! seriously hahhaha

tgk mcm Cindy Crawford punyer tahi lalat pulekk...
die ni mix Serbian-Australian.. maybe itu lah faktor kecantikan kehenseman die kot

kat runway dua dua die bolot.. kejap pakai baju laki kejap pakai baju perempuan.
untunglaaaa..
hhahahha





4. AN OOST


ade orang kate muke die mcm Marcel Castenmiller kat atas tu hah..
die ni perempuan.. muke nak jejantans jugekkk

5. AMANDA MOORE


ni lagi muke nak jantan habeess..

6. JENNY SHIMIZU

perempuan ni pulak lesbo.. muke jantan lah jugak..
die terkenal dengan as lesbo lover kepada Angelina Jolie
die juge actress and model


siap tayang nipple tuh :P
hahhaha bongek

7. KRISTEN MCMENAMY

die ni dah tua.. 45 tahun sudah tapi gigih gile nak modelling kan..



and suke photoshoot pelik pelik






8. MARTIN COHN


lelaki ni part time model.. and muke die women sangaaaaatt!!!
preetty boys..

siap jalan runway tuh.. cutting body perfect jer..



kantoi tgn berbulu.. huhuhuh



wajah kejantanan :P


kau mampu nak bersosialita dengan high heels yg betol2 high ni??
macam macam mereka nih


9. ELEONORA BOSE



She is the Spanish model..
and she looklike David Bowie kan??



10. LEA T.



He is a Brazillian model.. and he is a transgender..
die jadi famous lepas buat ads for Givenchy Fall 2010 campaign
tak boleh belah kan muke.. bibir tuh.. mengancam!!


haa mane satu Lea?? yang pinky hair tuh la..


She is ranked 42nd on the Top 50 Models Women List by models.com




kau mampu nyah??? hahahhaha


macam macam orang ade sekarang.. tak kira lah kau sape pon..
passion aku tetap fashion!!! i just love fashion!!
fabrics, style, model, less is more, cutting, quality, technique
the designer and macam macam lah!!!

chill!!! :P

ala omak kawen kan aku



ibu i tak nak kawen dulu!!! i tak de calon lagi.. ingat kawen mcm beli seluar dalam ker??? suke jer terus bedal.. NO NO NO!!! I KATE TAK MAUUUU!!!

nanti nak bagi anak bini makan ape?? pasir pantai???
ecehhhh anak bini.. tuu diiaaaa pasir pantai bagai..
mentang mentang dekat dgn pantai rumah tuh..

btw bukan mak yang nak kawen nyah kawan i lah yg kawen!!!
ingat time sekolah dulu.. " Nanti nak kawen jemputlah"
Finally jd kenyataan.. ade jugak kawan kami yg dah kawen..

Rase cepat jer mase berlalu kan.. bile pikir pikir umur tuh dah meningkat rupenyer..
mane taknyer jiwa i sentiase mude remaje aww aww aww lagi!!! ok perasan..

bile lah puleeekkk trn aku.. sudaaahhhh.. berangan jer lebih..
kau part time pon tidak cuti pjg ni.. duit pon tak dak.. harap bapak kau je la..
nak beli top up pon mintak ayah.. eiii dah la tuh....
saham i abes jatuh.. HAHHAAHHA

Tahniah kami ucapkan kepada SITI HAWA dan AZRI pasangannya yang telah diijab kabulkan pada hari Jumaat kot.. Sabtu bersanding sudehhh...

Kami doakan moge Hawa dan pasangan sentiasa dirahmati allah dan dikurniakan anak yang soleh serta solehah!! tu diaaa.. klise nyer lah ucapan..
ah yg penting doa yer.. hehhehehehe


owh ye.. alang alang si Hawa ni kawen kami pon plan lah nak g bersame same.. serbu rumah die..
huuhhu.. kirenye reunion lah yg tak berape nak menjadi sebelum ni.. tak gitu Fasihah kan... hhuhuhu

Moge moge ukhuwah kite yang terjalin dapat kite teruskan sampai bile bile!! syok gile dapat berkumpul.. walaupon ade yang tak dapat hadir :P

dengan berkumpul bersam same ni lah kite dapat tau pembesaran rakan rakan kite..

ade besar, ade berisi, ade bulat, ade lojong.. ermmm sume mcm terkena kat aku jer..
nampak sgt aku yang makin berisi.. eceh makin konon padahal berisi gile dah lame sudeehhh..
buat buat tak pasan katenyer!!!



sesi gambar bergambar selepas-lepas-rindu-muah-muah




kiri kanan ustaz tuh!!!!



EKSAITED LETTEWWW!! dengan hadiah gabak gabak





sampai sampai jer terus serbu bilik pengantin..
i tak masuk sebab i mak andam.. tetibe =_=





tuuu diaaa tuu diaaaa. pengantin sampai sudah
awww aww purple awww..
kenapakah kauwwww????




Hawa laki kau sebelah tak yah nak borak dgn tukang penyapu tuh..
i mean pengkipas lipas!! errmm wateverlah!!





tuu diaa.. gegurl gegurl!!



Jejantans jejantans nak jugeeekkkk!!!








ni-muke-paling-gabak-muke-tak-malu-abeskan-makanan

owh sebelah itu ibu tunggal!! jgn marah Asyila!!!

byee!!!

MOGA BERKEKALAN HINGGA AKHIR HAYATTTTT
kepada pengantin

awww sweeettt tak i???




Monday, June 13, 2011

JALAN JALAN Langkawi?? part 1



PERGHHHH menaip pasal langkawi ni membuatkn jiwa sesangat lah resah gelisah, adrenalin pulek memancut mancut tak rapi.. excited katenyer bile mengenagkn kembali saat saat manis ketika bersame rakan rakan seperjuangan.. aww awww saat manis bersama!!!!

kali nih nak cite tempat tempat menarik yg boleh dilawati oleh rakan rakan, anak anak dan family untuk bercuti di Langkawi yer.. seronok rasenyer~~~~!!!!
aahhhhhhhhhhhh nak duduk lagi sebulan kat langkawi boleh???? kalu disertakan dgn beberapa ribu ringgit nak le jugak kan.!!!

mane nak mule nih??? fuuh byk tempat nih nak pegi nih..
tempat pertama yg kitorg pegi time kat sini ade lah??? taaaddaaaa!!!!




1. TELAGA TUJUH

Yeah telaga tujuh!!! tempat ni tempat untuk mandi manda... di panggil telaga tujuh sebab kat situ ade tujuh lubang yg berbentuk telaga... katenyer ade 7 org puteri bunian.. wallahualam...
huhuhuhuh... sape2 yg nak kurus boleh la naik!!! heehheheehhe... tempat ni berbukit and yeah!!! sangat letih kot.. maklumla lemak i kan bertimbun!!! hehehehhe..

btw yang teringin nak mandi manda tuh pikir lah 2 3 kali... agak bahayer lah.. takde org yg mengawasi pon kat situ.. tempat mandi tu berbatu batu and LICIN !!!

jgn terkejut if i say ade yg mati tergelincir kat situ.. ape ape pon take care..
nak jaln jaln melihat ciptaan tuhan boleh..
ape ape pon safety first ok!!!






tak tau jalan ade map yer...
diorg bedua semangat-waja -plus-gigih-lah-sgt




budak ni mane mane pon nak mengepose!! awwww gedik :P



nampak telag nampak??? die mcm lekuk lekuk bulatan.. tuhhh tuhh



"mak putih dah sampai mak.. putih bawak nasi untuk mak ni " tetibe cerita bawg putih bwg merah pulekkk kannn







pencinta alam kau!!!








fish spa yang tak de ikan!!!





2. MAKAM MAHSURI

Kalau takde Mahsuri tak delah Langkawi kan !!! harusss uolllsss sejarah ni.. termaktub dlm naskhah naskhah lame pon... naskah gitu kelasss beno yer.. pasal sejarah ni i tak nak ckp sgt lah.. i tak terror sgt pasal sejarah sejarah... korang sume pon tahu kan sejarah die nih..


kat sini korang dpt lah tgk rumah lame die... perigi mahsuri.. ade jugak orang orang main muzik..
makcik makcik buat kuih peneram pon ade!! hehehhehe bab makan je lah yg di ingat nyer pon!!!


kat luar kawasan pon ade jual jual.. tshirt bagai.. kuih2.. ubat ubtan and mcm mcm laaa...





Makam Pndak Mayah.. ayahanda kepada Mahsuri




Telaga Mahsuri

nak nampak cantik mcm Mahsuri.. sapu jer kat muke air perigi nih.. terus berseri
okeyh tipu sgt kan!!




rumah Mahsuri :P




disis frame gambar Mahsuri :P


mai ke dapur naa.. jemput minum :P tetiba kau



3. AIR HANGAT VILLAGE

bagi yang nak berjimat tak nak gune heater boleh lah dtg sini !!! hahahhahah
kenape??? sebab korang boleh amek air panas dan bawak balek ke rumah!!!
hahahhahaha

sampai rumah jer dah sejuk... tak sempat sampai pon dah sejuk agaknyer.. hahhaha

actually during that time we all came down there the place is under construction...
korang boleh la nak main rendam rendam kaki..
main main air awww aww main air uollss... merembes lettewww kan..
ahahhahahha





Rendam rendam kaki je mampu uoollzz..





4. BUFFALO PARK


HAAAAAAAAAAA!!!! Bagi peminat kerbau boleh le jengok kawan kome kat sini kan!! hahahha
tak ah.. actually Langkawi ni terkenal dgn pembuatan cheese dengan menggunakan susu kerbau..

mcm2 cheese ade.. antaranyer buffalo moza, cheddar and lain lain lah... produk lain mcm susu and ice cream pon ade..



hey baby!! aww awww sweetnyerrr =_=




busuk katenyer.. tensen jer kerbau tuh tgk korang wei!!



tu diaa tu diaaa.. duduk tak tahan tuh :D



MEREKA org bandar.. mungkin batak sekejap!!! ceyh mcm kampung aku ade kerbau jer kan.. HAHAHAAHA




SI PENGGEMBALA.. hahhahaa jahat gile aku..







terlalu excited lepas berjabat tangan dgn kerbau..
owh mungkin efek bau-bauan-karbon-oksida-tahi-kerbau




hasil daripada tenusu kerbau.. mcm yoghurt, ice cream and cheese!!


susu segar!!


ice cream buffalo!!




5. FRIENDLY FARMS MOZARELLA MAKERS

mcm tempat nih sememng nyer terkenal dgn pembuatan cheese.. biase nyer cheese dorang nih akan dihantar ke hotel hotel yang ade kat sini.. tapi ikot tempahan lah..

malangnyer time kitorg dtg sini big boss die takde.. dan tak dpt lah rase masakn boss diorg.. hehehe makan jer ingat yer!! penting tuh.. akak yg jage tuh kate if boss is around he will cooked something to the guest.. tak de rezeki gamaknyer.. tapi kitorg dpt rase lah cheese dorang~~~


jalan masuk yg kedalam and dalam dan terlalu dalam yer.. seronok!!




FRIENDLY FARMSS!!!!




"Ni nyah mak ajar kau mcm ne nak wat cheese dr susu hakak!! ehhh!!
silap kerbau yer adek adek"

amboi hakak ajaran sesat gamaknyer..





mozarella!!!




" wei org bgi free tapau jer la weiii "
agak agak la korang kan :P







mendengar penerangan!! gigih kauuu.. culinarian kannzz




tetibe jumpe lembu!!
ok batak jap =_=



nyempat nyempat buat photoshoot!!! gedik doe aku..



owh yer tempat ini pon dah famous and pernah disiarkan di TV1
Nak tgk???? video bawah ni ade








6. CABLE CAR


kalu dtg Langkawi jgn lah lupe singgah ke cable car uoolllsss!!! pegang lah prinsip i ni.. mane tak nyer I naik dlm 3 kali cable car nih!!! hehehhe jeles tak jeles tak???


maklumlah i love langkawi kannnnzz!!! haruslah



ayah belikan tiket


tu diiaaaa

beratur katenyer.. mcm tak excited pon..
mentang mentang byk kali dah naik!!
HAHHAH





SEKALI naik tuu diaaaa!!! konon konon menjerit bagai tak mau.. yang lain rilex jer..
biase la aku kan.. mesti kene over.. i mean I BORN THIS WAY bebeyhhh..
ok itu lakonan.. chill lah!!!


kat atas ni boleh lah jln2 kat pelantar die.. amek sedut sedut udara langkawi awww awww!!! segar bugar.. Nak teropong teropong pon bulih...



ade jugak skybridge disini... jambatan gantung lah kirenyer.. yg bwk anak anak kecil berhati hati yer!!! keselmatan tetap menjadi utama tak kira dimana jua naaa..





ade pencarian Maskulin time tuh..
terjoin pulekkk



tetibe baju lain dan penambahan pengikut!! kan aku kate aku dah naik byk kali bende alah nih..
ceh ceh I LOVE LANGKAWI tuh... boria mariii..




wowwww!!! PEHA AYAM!!!








harap korang terannoying lah dgn penunggang di bawah ini :P



video




7. HARBOUR PARK


Harbour park ni tempat yatch yatch belabuh or nak lepak lepak ker.. got a nice view.. there is also got a few restaurant.. there also got THE LOAF !!!









OK batak kau!!! ah jakun jugak!!
first time makan okeyhh :D






8. AIR TERJUN TEMURUN

this is maybe the last and the first i datang sini!! even dgn family pon tak penah dtg weiii.. sumpah best kat sini.. nak main main air memg syok.. cume ade certain place yang kotor tau tak!! euuwww...

how we get here??? actually akak staff dr hotel yg ajak kitorg lepak lepak.. kat
sini ade toilet untuk membersihkn diri.. ade mcm pondok pondok untuk berteduh..





ratu daun!! gitu ratu katenyer!!! mengong






kitorg ade buat bakar2 ikan!! memg best weiiii... lagi lagi time kitorang datang waktu ujan... perghhhh sejuk kemain


hadek hadek gigih tueee...
lapo katenyer




ok ini untuk majalah Vogue Klang :p
GELI SIAL



Eceh mood bawang putih bawang merah :P
" Mak putih bawak nasi untuk mak niiieee!! "








PUAS KAU MANDI MANDA :D




9. AIR TERJUN DURIAN PERANGIN

salah satu tempay air terjun jugak.. tapi kitorg just singgah tgk tgk jer!! heheheheh
tak mandi pon.. before kitorang pegi air terjun temurun kitorg pegi sini dulu.. saje tgk2 tempat.. then decide nak pegi ker temurun..














10. PANTAI PASIR TENGKORAK

Lepas balek dari mandi manda air terjun kitorang jalan jalan sini.. saje nak tgk tgk pantai..
nothing much we just enjoy the viewwwwww~~~






Nak jugak tayang lemak gemalai :p






ingat kau cantikk!!! ok ini untuk Vogue Banting pulekkk..
kau ade???






alahai letih lah.. ade beberape lagi places that i need to telling to you guys!!!
wait till the next post ya!!!
I LOVE LANGKAWI
tetibe =_=


banyak gile gambaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrr!!!