Friday, May 20, 2011

jalan jalan Langkawi??? Anyone??




yeah!! cuti sekolah semakin hampir... kepada family family yang planning nak bercuti bersama anak anak ape lah salah yer bercuti di Langkawi !!! YE Langkawi!! ceehhh sebenanyer nak ckp diri ini terror lah pasal langkawi langkawi ni kan.. tanye lah simpang jln mane pon kompem tau.. selok belok jgn lah ckp kompem tau jugak... ok sume tipu :)

padahal nak g Dataran Lang pon sesat :PP hahahha

by the way walaupon ceq bukan orang utara i mean orang Langkawi ceq tau la jugak selok belok Langkawi.. tempat tempat best, tempat berkelah, kedai makn best!! pasal mkn jer tetibe excited.. tempat shopping shopping.. eh byk lah.. air terjun lg.. heheheh

eh jap jap kirenye ceq ni EX-citizen langkawi lah. bukan ka ceq training sana 4 bulan.. lalalalaa
4 bulan wei!!! sumpah best!! rindu rindu rindu

so dengan ini i will let you guys know every inch of Langkawi Island what is the best to visit and do!! kirenye i akan cita sume benda yang kami buat lah :P maybe there are some of places that i missed.. tapi nak cite jugak..

How to start??? ishh mcm banyak nak cite.. okay maybe we can begins with Gravy Town!!!
Bandar Kuah lah!!!!


Ape yang ade kat Bandar Kuah ini???
MACAM MACAM ADA !!!!

yeah as u know nak dtg Langkawi nih bukan boleh naik flight sahaje tapi naik Ferry :P

Kat sini terletaknyer Jetty Point !!! Sume keluar masuk ferry berlaku disini.. Dr Kedah, Perlis, Penang and Thai berlabuh.... kat Jetty Point ni bukan tempat untuk ferry jer tapi ade gak tempat nak shopping shopping coklat, pinggan mangkuk, baju dan cenderahati..



Bagi yg suke makan mcm haku nih boleh la lepak dekat kedai mamak yg-ape-ntah-name-kedai-die hahahhahaha.. lol.. aku lupe namenye.. beside that there is also fast food like KFC, BIG APPLE DONUTS, KENNY ROGERS and many more!! Starbucks juga terdapat disini.. mcm kitorg yg duduk berbulan bulan memg Starbuck lah second house kami.. sampai akak akak starbuck kenal kitorg :PP ceh nak ckp betapa loyal nya kami.. aahhh memg kami loyal :P




eceh konon peminum tegar STARBUCKS.. abaikan muke yg burned itu!!!
sorry over berjemur bawah terik mentari :P


owh ye kalu kalu boring jetty point pon ade tempat Bowling :)



gigih you alls!!!



more info of jetty point here we are:




berdekatan dgn Jetty Point ade Dataran Lang.. Ianya merupakan simbolik kepada langkawi lah kan.. terang kat Langkawi byk helang :PP bty for your information Langkawi's name is form of two different thing which are Lang = Helang which is Eagle then Kawi = batu Kawi, name of the stone. Sebenarnyer kat langkawi nih byk batu kawi iaitu sejenis batu marmar... so when both are combine it becomes Langkawi !!!

c

the symbolic of Langkawi Island


eceh siap berseluar kitchen bagai!!! lepak lepak jetty :P





sesi melambung lemak :)


kalau dah kate syg Langkawi sanggup duduk2 dtaran :)





bukan duduk je siap baring lg :PPP

Hotel yang i training is almost there, maju kehadpn sikit dr jetyy maka nampak lah WESTIN LANGKAWI!!!


Owh before u guys sampai ke WESTIN ade one harbour for all yatch... ROYAL LANGKAWI YATCH CLUB... this is the good place for relax or maybe having a coffee or tea there..

here also have a like so called restaurant kot which name CHARLIE'S PLACE :)
malangnyer kami tak minum disitu walaupon berniat..
kerana kerana harga yg tidak menyebelahi kami :) MAHAL !!!




The Charlie's Place





Tak dapat minum menggedik kat pintu masuk jd lah :)


for more information about the yatch club:




This is for the review!! then i will do update on other best places in Langkawi yer~~!!!

2 comments:

eszy said...

lawak khau ni..melambong lemak sgt..

Ikmal Arif Azami said...

testing boleh lambung ke tak..
walaupon berat tetp boleh lambung :PP