Friday, July 22, 2011

Yeay on my way to Parisssss!!


sape jer yg tak penah mengidam nak pegi Paris kan..
tanye jer mane mane couple mesti most of them wanna go to this romantic city!!

Termasuk i yang sememangnyer gile dgn Paris!!
perasaan i jadi meluap luap pabila belajar Bahasa Perancis-French
yela belajar dulu cume 2 sem jer kan tu pon naseb baik pass.. heheheh

I suke belajar French ni.. cara sebutan, kolkolah (adeker), dengan dengung bagai kan..
memg sometimes susah but enjoy.
semenjak belajar French ni lah serba sikit jatuh hati kat Paris
walaupon dah lame dah jatuh cinta - poyo gile

dan dan pulak lecturer French kitorg penah pegi Paris for couples of time..
lagi lah aku menyirap jadi sirap merah
memg terbakar jiwa dan telinga mendengar
i know i over!!!
tapi ade ku kesah Paris tetap di hati!!

i suke sume kat Paris!!! from the architecture, art, music, peoples!! FASHION of course!!
Gastronomique and manyyyy moreee!!! much much LOVE!! OWH YER asal basic culinary pon from France!

owh no doubt lah kannn

tapi lagi panas hati macam nak meletup gunung Merapi bile kawan sendiri dapat jejak kesana!!

BENCI BENCI BENCI



name die Rohani Abdul Rahman

Die dr awal bulan telah berlepas ker Dublin nak jumpe akak die kat sane...
ok perasaan jeles dah bercambah time tuh.. then ternampak pulak die tgk Konsert Take That live kat sane.. itu baru sikit..

then i semakin jeles tgk die jln2 London pulak.
i was like !!!!! untunglaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
ok ok ok bagi chance i relax jerrr
walaupon jeles die tgk tgk BIG BEN, EYE OF LONDON..
cukup cukup.

i pon gatal lah ckp ngan die..
"alaaaa alang alang pegi London terus lah pegi Paris"

then naaaaaaahhhh amek kau..
PARIS HERE SHE COME!!
JELES OKEYHHH!!!



siap pegi Disneyland lagi =_= nak menagis!!




MACAROONNSSSSS!!




TU dia tu dia bukti bukti segala!! Eiffel tower tuh



ARC DU TRIOMPHE



NOTRE DAME !!


okeyh menangis sepuas hati!!

one day i nak pegi sane jugaaaaakkk!!!!

eh amek tabung kosong tuh.. menbung dr sekarang pleasee :P



3 comments:

FasiHaH SupiaN said...

macaronS!!!!!!!!!!!!waaa nestnya g pariss

Dhiya Fariza said...

check out my blog on 'overseas' tab. click on bonjour paris. mungkin u akan rasa paris ni tak best sgt pun :D tak best you serious :p

Ikmal Arif Azami said...

hahahaa macaronsss!! tetibe teringin nak buat macaron raye nih..

kak Fariza (i more prefer panggil u kakak idk why) hehehe i br pasan umur sebaya... btw thats ur opinion kan.. i can accept ur opinion. tak sume tempat best.. ape yg u ckp pasal paris tuh memg betol.. sampah la.. rude, pengotor ah ape sume tuh kan..even my lecturer pon ckp bende same.. die juge penah ckp yg org FRance nih tak hensem and cantek mane pon.. tapi tak kire jealous dgn akak jugak sebab dah pegi!!! hahahahahah