Friday, May 21, 2010

the cute conversation



on my way nak g mcd..
actually just going back from my grandma house..


me: dayah nanti nak order ape??

daya: nanti kite nak ayam goreng dgn air ribena tau..yang besar tau!!

me: besar mane??

daya: besar ni!!! *sambil membuat tgn ala2 bekas air large gitu eh imal!!! kitekan tgk kete mcm berat tau...pastu bile kete rosak kite rase mcm ringan..

me: kau ckp ape nih??? maksud ko bile ko tgk kete rosak yg kat workshop tu ker?? kete yg diangkat gune mesin..yg tu ker???

daya: ala bukan.. kite rase mcm ringan jer kete tuh bile rosak..kalu kat rumh kan ad Pajero. Pajero kan besar tapi kite rase mcm ringan bile rosak.

me: wei ko ckp ape nih??? kete rosak ke tak rosak mane ringan.. tak caye nanti sampai umah kau angkat kete yer.hhhahahhaha..

daya: abestuh kete kancil kan kecik... berat jugak ker???

me: i was like.....hahaahhahaha ????????

then arrived kat mcd..drive thru sempat lagi dier melayan akak tuh waving2 hand plak dier over mcm abg dier aggagagagaga then i rase mcm nak tanyer die balek

me: daya yang kete td mcm ner??? tak paham la

daya: ala ko nih..aku penat la nak ckp..malas lah

me: ????????


*die boleh ckp otak i dah berkarat?? hahahha




i still tak paham sampai skang..

till i post this i still thinking bout this and laugh hahaahha :)



sometimes i feel odd with child thought

they r sometimes too much creative too much brilliant

and sometimes they love come up with anything that we did not expect

so to parents out there let ur child do what ever they want

don't get angry to them

once they do something that u don't like

talk to them slowly because their mind is still in growing

let them be creative

let them do messy in living hall

let them do what ever they want

we as a parents just support them

and guide them in a good way :P

jap jap
nape aku mcm terlalu kebapa bapaan nih???
:P







this gurl makes me stop thinking :P


2 comments:

NUke_Rude said...

hahaha..

aku pun tak faham pasal kete tu.. huhu

mike radcliffe said...

aku lg la tak paham
all my siblings gelak besar when i told them this!!
ahhahaha